Ce înseamnă tendințele viitoare pentru forța de muncă din viitor în industria hotelieră

În sectorul de cazare și alimentație este inclusă furnizarea de cazare și furnizarea de mese și băuturi complete adecvate consumului imediat. Categoria de cazare include furnizarea de cazare de scurtă ședere pentru vizitatori și alți călători și de cazare pe termen lung pentru studenți, lucrători și persoane similare, fie incluzând, fie excluzând furnizarea de mese sau facilități de recreere. Este exclusă furnizarea de reședințe principale pe termen lung, cum ar fi apartamentele închiriate, de obicei, lunar sau anual, deoarece acestea sunt clasificate la bunuri imobiliare.

Tehnologia este ca pasta de dinți – nu o poți pune înapoi în tub. Și în timp ce acest tip de „perturbare creativă” a provocat întotdeauna o eliminare permanentă a locurilor de muncă, a creat întotdeauna mai multe locuri de muncă prin schimbarea locului de muncă. Dar nu putem conta pe asta astăzi din cauza megatendințelor lumii de astăzi.

Tendințele care se întâmplau deja au fost accelerate de evenimentele fără precedent din 2020 și 2021. Dar dacă ne concentrăm pe aceste cinci domenii, ne putem pregăti mai bine și ne putem adapta pentru viitor:

Identificați reiterările repetitive. Deși nu știm exact ce locuri de muncă vor fi pierdute definitiv în industria ospitalității, avem o idee foarte bună: orice are sarcini repetitive care pot fi înlocuite cu tehnologia de automatizare. Când ne gândim la formare, când ne gândim la pregătirea echipelor, trebuie să ne concentrăm pe formarea încrucișată, pe învățarea la locul de muncă și pe alte abordări pentru a ajuta lucrătorii în funcție în noi roluri.

Dezvoltați abilități soft. Pe măsură ce lumea devine mai high-tech, abilitățile soft sunt cele care îi vor face pe oameni mai valoroși. Abilitățile esențiale pe care le-am făcut deja pași mari în dezvoltarea acestei industrii sunt rezolvarea problemelor, gândirea critică, comunicarea, munca în echipă și diversitatea. Trebuie să găsim modalități mai bune de a cuantifica aceste abilități și valoarea formării.

Evoluează uceniciile. Locurile care vor fi eliminate sunt locuri de muncă din prima linie, dar vom avea în continuare nevoie de supraveghetori și manageri cu experiență de prima linie. Abordarea „câștigă și învață” a uceniciei este o abordare reală pentru dezvoltarea unei forțe de muncă diverse.

Concentrați-vă pe abilități, nu pe diplome. Abilitățile depășesc cu mult rezultatele academice ca un predictor al unui rezultat de angajare de succes. Cu cât putem cuantifica, califica și dezvolta mai mult abilitățile transferabile ale angajaților noștri, cu atât vor avea mai mult succes cu noi și în viitor.

Faceți din ”a învăța” o obișnuință. Odată ce oamenii trec de vârsta de 25 de ani, foarte puțini dintre ei se întorc la școală. Și cu noi opțiuni pentru dezvoltarea abilităților, cum ar fi o tabără de pregătire, un curs susținut de instructori experți sau un program de acreditare, învățarea poate avea loc oriunde și oricând. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea dincolo de școală fiind pur și simplu într-un loc în care „mergi” la ceva ce „faci”.

Privind înapoi la 2020 și 2021, avem o mare previziune pentru a dezvolta forța de muncă a viitorului pentru organizațiile noastre, echipele și clienți, conform domnului Josh Davies, CEO al Centrului pentru Dezvoltarea Eticii în Muncă.

Creșterea medie a ocupării forței de muncă în viitor în perioada 2020-2030 este estimată la 10,5. Minimul este de -24,2 pentru Ungaria, în timp ce maximul este de 53,6 pentru Slovacia. Alături de Slovacia, în frunte se află și Cipru și România.
Populația ocupată după nivel de educație în UE în 2018. Studiile medii ocupă un loc în frunte cu 53,5%, în timp ce studiile superioare au cea mai scăzută valoare, egală cu 15,8%.
Ocuparea forței de muncă în ocupațiile de înaltă tehnologie în 2020 este estimată la 0,8%. Minimul este de 0,1% pentru Slovacia, în timp ce maximul este de 2,9% pentru Letonia. Pe lângă Letonia, în frunte se află și Franța, Lituania și Polonia.
Sursa: hotelmanagement.net, cedefop.europa.eu
Photo by cottonbro from Pexels

 271 total views,  1 views today