Cum vor afecta progresele tehnologice forța de muncă administrativă?

Pentru ca dvs. și personalul dvs. administrativ să rămâneți competitivi, este vital să înțelegeți impactul tehnologiei emergente asupra viitorului organizației dvs. Încorporarea acestor inovații va atrage talentul potrivit, va crește eficiența și va îmbunătăți profitul.

Media viitoare a creșterii ocupării forței de muncă în perioada 2020-2030 în acest sector de activitate este estimată la 7,8. Minimul este de -18 pentru România, în timp ce maximul este de 36,1 pentru Portugalia. România are un indice substandard în comparație cu celelalte țări. Alături de Portugalia, în frunte se află și Luxemburg, conform Cedefop.

Populația ocupată în funcție de nivelul de educație în UE în 2018, în sectorul serviciilor administrative. Medie este în frunte cu 49,4%, în timp ce High are cea mai scăzută valoare, egală cu 22,7%.

Tipul Muncii Progresele tehnologice transformă natura muncii pentru profesioniștii administrativi, reducând la minimum nevoia de a efectua manual sarcini repetitive. Mai puțini lucrători vor îndeplini sarcini repetitive, în timp ce alții lucrează în roluri de gândire creativă și strategică. Rezolvarea problemelor, comunicarea, ascultarea și interpretarea vor avea importanță asupra finalizării sarcinii. Pentru personalul dumneavoastră administrativ, capacitatea de a învăța noi abilități devine din ce în ce mai valoroasă decât deținerea de cunoștințe specifice.

Tehnologia AI Tehnologia avansată bazată pe inteligență artificială și robotică măresc gama și cantitatea de muncă realizată de mașinile inteligente. Lucrătorii administrativi vor trebui să-și folosească abilitățile alături de mașini, în timp ce managerii vor trebui să regândească modul în care investesc în acești profesioniști pentru a maximiza impactul interacțiunilor om-mașină.

Locatia serviciului Noile instrumente de comunicare elimină barierele dintre mai multe locații de birou, permițând echipelor de la distanță să colaboreze fără probleme. Această distribuție crește eficiența și reduce cheltuielile generale. Va trebui să regândiți cum să creați o cultură și conexiuni de echipă între profesioniștii dumneavoastră administrativi care lucrează într-un mediu virtual.

Ciclul de viață al angajaților Progresele tehnologice vor permite companiei dvs. să echilibreze angajații cu normă întreagă, liber profesioniștii, serviciile gestionate și lucrătorii de concerte într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Organizația dvs. va trebui să reconsidere ciclul de viață al angajaților. Formatele multiple de angajare vor oferi creativitatea, pasiunea, experiența și expertiza necesare pentru proiectele administrative aflate la îndemână, iar angajarea dvs. se va concentra pe capacitatea de rezolvare a problemelor, spre deosebire de îndeplinirea sarcinilor.

Tehnologii emergente care afectează munca profesioniștilor administrativi

Munca avansează într-un ritm rapid, iar aceste tehnologii emergente vor avea un impact asupra viitorului muncii și asupra modului în care echipa dumneavoastră administrativă își îndeplinește sarcinile:

  • Automatizare. În zilele următoare, automatizarea va fi cheia pentru creșterea eficienței, reducerea erorilor umane și reducerea costurilor operaționale. Va fi nevoie de mai puțini lucrători administrativi și mai mulți profesioniști se vor concentra pe luarea deciziilor strategice și pe rezolvarea creativă a problemelor.
  • Comunicare bazată pe cloud. Aceste platforme simplifică fluxul de lucru, facilitează colaborarea și măresc eficiența. Comunicarea și colaborarea în timp real vor schimba modul în care lucrătorii administrativi colaborează prin apeluri video, mesagerie instantanee și partajare de fișiere.
  • Tehnologia AI. Tehnologia AI permite reducerea sarcinilor repetitive. Pentru personalul administrativ, aceasta înseamnă o concentrare pe munca strategică și creativă, care este valoroasă și semnificativă.
  • Platforme de talente digitale. Aceste platforme reduc impactul nepotrivirii între competențe, disponibilitate și locație. Este esențial să treceți de la ocuparea unor roluri specifice la angajarea de talent pe baza abilităților necesare pentru a îndeplini postul.

Ocuparea forței de muncă în ocupații de înaltă tehnologie în 2020, în acest sector este estimată la 4%. Minimul este de 0,9% pentru Cipru, în timp ce maximul este de 8,8% pentru Malta.

Sursa: https://www.cedefop.europa.eu/, https://www.sistaffing.com/

 143 total views,  1 views today