5 statistici legate de dezvoltare profesionala pe care ar trebui să le cunoașteți

Dezvoltarea profesională a devenit din ce în ce mai importantă, pe măsură ce competiția pentru talente rămâne acerbă.

1. Dacă o companie investește în cariera angajaților, 94% au spus că ar rămâne în companie mai mult timp.

Retenția angajaților este o problemă atât de mare în managementul talentelor acum și întotdeauna. Iată mai multe dovezi ale puterii dezvoltării profesionale asupra rețentiei:
- Angajații care au acces la oportunități de dezvoltare profesională sunt cu 15% mai implicați.
- Ratele de retenție sunt cu 34% mai mari în rândul organizațiilor care oferă oportunități de dezvoltare a angajaților.
- 58% dintre angajați (62% dintre Millennials și GenX) spun că dezvoltarea profesională contribuie la satisfacția lor în muncă, un factor major de retenție.

Angajații care doresc instruire, coaching și mentorat sunt de obicei performanți și foarte implicați. Acești angajați își doresc abilități și vor să fie mai valoroși și mai versatili. Aveți angajați care profită de șansa de a obține o nouă certificare sau de a participa la un curs online? Dacă da, acesta este un semn pozitiv pentru implicare, performanță și reținere în organizația dvs.

2.74% dintre lucrători spun că lipsa oportunităților de dezvoltare a angajaților îi împiedică să își atingă întregul potențial.

Învățarea, dezvoltarea și formarea sunt toate modalități excelente de a ajuta fiecare angajat să își atingă întregul potențial. Problema este de obicei că nu li se oferă instrumentele sau oportunitățile potrivite. Această statistică de dezvoltare a angajaților arată că angajații sunt dornici să devină mai buni la locul de muncă și să dobândească noi abilități.

O majoritate covârșitoare a lucrătorilor doresc să învețe. Depinde de organizația dvs. să le oferiți oportunitatea de a face acest lucru. Dacă nu o faci, s-ar putea să-i vezi sărind în favoarea unei companii care o face.

- Doar 29% dintre organizații au un plan clar de învățare și dezvoltare (L&D) pentru angajații lor.

- 34% dintre angajați spun că oportunitățile de dezvoltare a carierei i-au motivat să părăsească poziția anterioară.

- 87% dintre mileniali spun că creșterea profesională și dezvoltarea carierei sunt foarte importante.

- 76% dintre angajați caută oportunități de dezvoltare a carierei.

Mai simplu spus, eforturile de formare și dezvoltare sunt o investiție în angajați.

3. Formarea în leadership a crescut capacitatea participanților de a învăța cu 25% și performanța lor cu 20%.


Angajații entry-level nu sunt singurii membri ai organizației care au nevoie de pregătire și dezvoltare profesională. Managerii, șefii de departamente și chiar și directorii pot continua să-și dezvolte abilitățile și să-și extindă expertiza de-a lungul carierei. 

- 60% dintre mileniali doresc formare în leadership.
- 41% dintre managerii care supraveghează trei până la cinci angajați spun că nu au avut deloc pregătire. 59% dintre managerii care supraveghează unul sau doi angajați spun același lucru.

Cu atât de mult din forța de muncă interesată atât de leadership, cât și de învățare, există, fără îndoială, viitori lideri ale căror abilități nu au fost pe deplin realizate. Liderii existenți au nevoie de mai mult sprijin pentru a fi lideri eficienți care pot contribui la creșterea echipelor lor.

4. 91% dintre angajați doresc pregătire personalizată, relevantă.


Angajatorii caută modalități inovatoare de a atrage talente de calitate, de a reduce decalajul de competențe și de a oferi angajaților un motiv pentru a rămâne - și dezvoltarea angajaților este asta. Dar companiile trebuie să facă mai mult decât să le prezinte angajaților niște cursuri de formare. După cum arată aceste statistici privind formarea și dezvoltarea angajaților, organizațiile trebuie să ofere oportunități de formare și dezvoltare mai eficient.

Cheia pentru a reduce cu succes decalajul și a oferi oportunități de învățare de care vor beneficia angajații. Aflați metodele pe care le preferă când vine vorba de formare și dezvoltare și puneți-le în practică. Folosind strategii de învățare și dezvoltare care funcționează pentru angajații dvs., este mult mai probabil ca acele strategii să aibă succes.

- 54% dintre angajați ar petrece mai mult timp dezvoltării angajaților dacă li s-ar oferi recomandări specifice de cursuri orientate spre a-i ajuta să-și atingă obiectivele profesionale.
- Un program de instruire a angajaților bine planificat ar avea un impact pozitiv asupra angajamentului pentru 93% dintre angajați.
- 85% dintre angajați doresc să-și aleagă propriile ore de formare și să rămână în control asupra programului lor de formare.

5. Companiile care cheltuiesc mai mult pe an pentru dezvoltarea angajaților raportează profituri anuale cu 24% mai mari decât organizațiile care cheltuiesc mai puțin.

Companiile care investesc în angajații lor sunt mai profitabile. Aceasta înseamnă că dezvoltarea carierei și formarea nu sunt bune numai pentru forța de muncă, ci și pentru afaceri. Oferirea de învățare, dezvoltare și formare este un avantaj competitiv în afaceri, de asemenea, dintr-o multitudine de alte motive. Nu în ultimul rând, organizația se termină cu angajați cunoscători și capabili. Angajații sunt, de asemenea, mai investiți într-o companie care investește în ei.

Mai multe organizații mari își sporesc investițiile în perfecționare și formare. Acesta este un semn că multe companii devin conștiente de beneficiile dezvoltării angajaților. În plus, organizațiile vorbesc mai mult despre necesitatea dezvoltării carierei și o numesc drept prioritate de vârf.

- 64% dintre profesioniștii din Learning&Development (L&D) spun că recalificarea angajaților actuali pentru a completa golurile de competențe este o prioritate de top.

Aceste statistici privind dezvoltarea angajaților arată că cererea de creștere, perfecționare și formare continuă este mare. Angajații sunt mai implicați în organizațiile care prioritizează dezvoltarea carierei și este un instrument puternic pentru recrutare și retenție.

Sursa: clearcompany.com

Photo by cottonbro from Pexels

 167 total views,  1 views today