Creșterea inteligenței artificiale în industria transporturilor și logisticii

Ce schimbări au fost în sectorul de transport și logistică (T&L) în ceea ce privește boom-ul de creștere a comerțului electronic B2C la nivel mondial, în mare parte cauzat de creșterea vânzărilor cu amănuntul la nivel mondial în timpul COVID-19!

Această creștere accelerată și acum, în condițiile în care comerțul global se redresează rapid, momentul este potrivit pentru ca industria de transport și logistică să avanseze transformări digitale mai inteligente.

Potrivit lui McKinsey, această industrie trebuie să fie complet digitală pentru a-și asigura viitorul – dar ce va fi nevoie?

Viitorul, deși pare roz, este complex și provocator din cauza consolidării rapide a industriei, a accelerării noilor tehnologii, a schimbărilor de reglementare mereu constante, cum ar fi GDBR și, bineînțeles, a Brexit-ului care afectează piețele europene.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a susținut cel mai mult importanța industriei T&L pentru a ține seama de importanța experiențelor clienților – modul în care șoferii de curierat expediază, rutează și livrează colete și produse cu viteză agilă a devenit noua normalitate. Viteza serviciilor de la Amazon a schimbat așteptările clienților cu privire la oportunitatea pe B2B pentru a fi la fel de rezistente ca experiențele lor personale B2C, care solicită cotații instantanee, urmărire în timp real a comenzilor și personalizarea mesajelor pentru serviciile expres.

Am cunoscut întotdeauna că logistica omnicanal pentru opțiuni de livrare transparente, personalizate, eficiente și rapide ar schimba pentru totdeauna dinamica infrastructurii de rețea a industriei de transport și logistică. Începem chiar să vedem mărci de livrare aglomerate și furnizori de servicii de ultima milă pe internet, cum ar fi Cargomatic, Flexport, care își exprimă puterea pe modelele de afaceri tradiționale.

Din păcate, multe companii de logistică sunt reținute de infrastructuri IT învechite, de managementul flotei și de sistemele de depozitare care le afectează capacitatea de a inova și de a se transforma digital suficient de repede pentru a se diferenția mai bine și a obține mai mult, nu au fost niciodată concepute pentru a se interconecta, iar datele care sunt distribuite pe scară largă între sisteme. specializată pentru a sprijini numai operațiuni individuale, cum ar fi managementul flotei, depozitarea și operațiunile portuare sau maritime.

Provocarea actuală a T&L este de a scăpa de limitările sistemelor moștenite, de a obține o perspectivă mai holistică și de a debloca valoare nouă din rețelele și relațiile complexe care caracterizează acest sector.

Infrastructura inteligentă condusă de noi tehnologii pentru vehicule și camioane și nave cu drone autonome fără șofer va schimba modul în care se mișcă mărfurile. Pe măsură ce Internetul lucrurilor (IoT) continuă să conecteze totul, de la șoferii de curierat care poartă uniforme inteligente și ceasuri inteligente până la conducerea vehiculelor inteligente, pe drumuri inteligente cu semnalizare inteligentă unde fiecare container, palet, pachet sunt toate conectate AI și senzor IoT, aceste noi capabilități schimbă modul în care sunt luate deciziile, ce rute să ia, modul în care flotele sunt gestionate acolo unde circulă pachetele, produsele și mărfurile.

AI permite companiilor T&L să proceseze mai ușor tendințele istorice pentru a prognoza și a gestiona inventarul și pentru a răspunde cererilor variabile în cadrul operațiunilor lanțului de aprovizionare. Datele istorice din operațiunile anterioare pot ajuta algoritmii de inteligență artificială să efectueze automat operațiunile primare, reducând erorile umane în lanțul de aprovizionare și chiar să prezică previziuni ale veniturilor sau marjele operaționale – a putea vedea înainte față de privirea în oglinda retrovizoare cu modele de predicție sofisticate bazate pe inteligență artificială. pe scurt, singurul viitor pentru companiile T&L care doresc să se modernizeze și să evolueze cu succes.

Agilitatea și capacitatea de a inova pentru a utiliza AI în mod eficient și eficient sunt, din păcate, adesea îngreunate atunci când arhitecturile IT sunt blocate în investiții vechi și capacitatea de a aplica soluții agile AI în cloud pentru a informa luarea deciziilor pentru a ajuta la crearea unor experiențe mai memorabile pentru clienți și pentru a ajuta companiile. diferențierea necesită a gândi mai mult în afara cutiei.

Folosirea unei platformei poate ajuta companiile să se transforme digital și să îmbunătățească nevoile de scalare. Cu toate acestea, una dintre marile probleme care afectează constant sistemele CRM este adesea incapacitatea lor de a determina disciplina să folosească noile instrumente puternice. Atât de multe companii găsesc noi căi pentru a optimiza și a reduce decalajele de adoptare pentru a se asigura că investițiile sunt maximizate cu rezultate bazate pe valoare.

Liderii de piață T&L precum Purolator oferă acum modele de afaceri unice predictive și prescriptive de vânzări AI pentru a crește ratele de câștig ale companiei lor și pentru a accelera creșterea veniturilor de top. Liderii operaționali de vânzări de la Purolator au învățat că AI necesită o capacitate transparentă de a urmări cu ușurință caracterul complet al datelor și de a monitoriza cu exactitate predicțiile de vânzări. AI fără date complete și de calitate este o rețetă pentru eșec. Metodele AI, cum ar fi analiza prescriptivă, oferă profesioniștilor de vânzări Purolator coaching în timp real. Așa cum Uber își ghidează pasagerii către destinația potrivită cu mai multă precizie în navigarea în timp util, sistemele de ghidare a vânzărilor AI de generația următoare vor avea, de asemenea, o capacitate neobișnuită de a oferi coaching relevant pentru vânzări în timp real pentru a ajuta atât vânzătorul, cât și clientul să aibă o experiență mai valoroasă. . Purolator, Jeffrey Green, senior VP vânzări și experiență clienți, are o experiență solidă în analiză și matematică avansată și, în egală măsură, o moștenire puternică de lider tehnologic, care sunt atribute cheie de abilități pentru a conduce o transformare complexă a experienței clienților digitale. Sub conducerea sa vizionară în managementul experienței clienților, cu sprijinul puternic din partea colegilor săi: CIO, Ricardo Costa, CMO, Ramsey Mansour și CFO, Roslyn Samtelben, această echipă este pioniera cu inovațiile AI în întreaga întreprindere.

Transformarea digitală nu este ușoară și, deși soluțiile tehnologice pot fi găsite cu ușurință pe piață, este nevoie de un leadership extraordinar, de comunicare și de management al talentelor pentru a îmbunătăți abilitățile industriilor T&I – și, desigur, capital de investiții și durabilitate – sau pur și simplu „arta lungului vedere”, cu o doză puternică de răbdare pentru a gestiona fluxurile și refluxurile rezistenței și reînnoirii.

Ceea ce este o constantă în industria T&L este că liderii vor trebui să construiască o cultură digitală agilă și un model de afaceri care să prețuiască constant inovația și să înțeleagă valoarea datelor pentru a îmbunătăți luarea deciziilor. Deblocarea relevanței datelor pentru a oferi informații strategice va fi o prioritate continuă de conducere, deoarece companiile T&L continuă să-și promoveze inițiativele de transformare digitală.

Este un moment interesant pentru industria T&L, deoarece toate companiile din acest sector se întrec pentru a-și avansa eforturile de transformare digitală, utilizând analize avansate pentru a vedea ce este greu de văzut.

Un celebrul citat al lui Tom Peter este: „Liderii câștigă prin logistică. Vedere, sigur. Strategie, da. Dar când pleci la război, trebuie să ai atât hârtie igienică, cât și gloanțe la locul potrivit, la momentul potrivit. Cu alte cuvinte, trebuie să câștigi printr-o logistică superioară.”

Cursa este în curs pentru o logistică superioară și mult mai inteligentă. Este organizația dumneavoastră pregătită?

Sursa: forbes.com 
Autor: Dr. Cindy Gordon - CEO, lider de gândire, autor, vorbitor principal, director de consiliu și consilier pentru companii și guverne care se străduiesc să își modernizeze operațiunile de afaceri, cu metode avansate de AI.
pexels.com

 152 total views,  2 views today