Redefinirea viitorului producției pentru a acoperi deficitul de competențe

Patrick O’Rahilly (Forbes) spune ca dDe mai bine de un deceniu, a auzit producători deplângând provocarea de a potrivi competențele necesare cu candidații potriviți. Înainte de pandemie, o forță de muncă îmbătrânită aproape garanta un exod în masă de profesioniști din industrie bine pregătiți, foarte experimentați și esențiali care dețin cunoștințe. Și-a petrecut ultimii 14 ani în producție, iar acum operează un consiliu de locuri de muncă în producție din SUA, ceea ce îi oferă o perspectivă asupra locurilor de muncă în producție, a procesului de angajare pe care îl folosesc companiile și a deficitului actual de competențe cu care se confruntă industria.

Intersecția dintre baby boomers în vârstă care părăsesc forța de muncă din producție și tinerii lipsiți de interesul de a intra în sectorul industrial a creat o prăpastie de locuri de muncă rămase neocupate. În timp ce pandemia a dus la și mai multe locuri de muncă neocupate, ea a evidențiat, de asemenea, modul în care celor care își caută în prezent un loc de muncă le lipsesc adesea seturile de competențe necesare. Mulți producători mici și mijlocii s-ar putea să nu-și revină niciodată, deoarece lucrătorii pierduți aveau atât de multe cunoștințe și practici operaționale de neînlocuit.

Confruntarea cu nevoia imediată de muncitori calificați și, în același timp, aducerea la curent a unei noi generații este provocarea fundamentală a deficitului de competențe în acest moment. Fără o conductă puternică de ucenicie care să educă și să formeze următoarea generație de muncitori din producție, capacitatea companiilor de a concura ar putea fi permanent diminuată.

Soluția la deficitul de competențe? Reimaginați producția

Patrick O’Rahilly crede că însăși imaginea producției are nevoie de reabilitare. Mulți oameni nu mai consideră că munca într-o fabrică de producție este o profesie onorabilă și respectată. În ultimele câteva decenii, a existat o schimbare a așteptărilor sociale.

Plângerile despre lipsa de lucrători STEM (cei care intră în cariere în știință, tehnologie, inginerie și matematică) au dus la un impuls intens pentru elevii de liceu să intre în programe universitare în aceste domenii – cu promisiunea unor salarii mari și o abundență de oportunități de angajare. Din păcate, majoritatea studenților care urmează diplome de patru ani în ocupații legate de STEM nu aleg să aducă aceste abilități în sectorul de producție după absolvire. Rațiunea pare să se bazeze pe o percepție negativă în jurul producției, în special că totul este despre munca manuală, nu la fel de împlinită și nu la fel de respectată. Aceste impresii ilustrează construirea imaginii necesară pentru a atrage și crește o forță de muncă înalt calificată în producție.

Un alt factor care poate descuraja potențialii lucrători din producție este ideea falsă și larg răspândită că cineva este destinat unei vieți de lupte financiare fără o diplomă de patru ani, ceea ce multe locuri de muncă din producție nu necesită.

În ciuda unui posibil interes de a urma o anumită meserie, mulți oameni aleg să urmeze căi de carieră mai populare. Din păcate, ei pierd ocazia de a urma o carieră pe tot parcursul vieții într-o meserie care poate fi atât plină de satisfacții, cât și profitabilă. Un proaspăt absolvent de liceu poate găsi adesea succes într-una dintre multele meserii, inclusiv încălzire, aer condiționat și refrigerare; constructie; fierărie; electric; mecanica; instalatii sanitare; dulgherie; IT și nu numai.

Compania din care face parte Patrick O’Rahilly a efectuat o evaluare aprofundată a cauzelor fundamentale ale deficitului de competențe de producție. Acest lucru a indicat o soluție cu mai multe fațete care necesită efortul colectiv al industriei de producție. Producătorii ar trebui să ia în considerare reinventarea procesului de formare, ridicându-l pentru a include instruire individuală, observare a locurilor de muncă și alte oportunități ieșite din uz. Permiterea tinerilor lucrători să iasă din sala de clasă și să dobândească experiență practică îi poate ajuta să-i atragă să ia în considerare o carieră în sectorul industrial.

De asemenea, lucrătorii veterani cu măiestrie trebuie să țină pasul cu tehnologia în continuă schimbare. Perfecționarea lucrătorilor îi menține în meserie și le permite să câștige mai mulți bani. Menținerea lucrătorilor cu experiență la locul de muncă pentru mai mult timp este esențială în timp ce următoarea generație de lucrători din producție este cultivată.

Producătorii ar trebui, de asemenea, să ia în considerare participarea la evenimente anuale pentru a încuraja tinerii să participe la tururile locale ale fabricilor și să înțeleagă mai bine oportunitățile de carieră dinamice, captivante și eclectice, dintre care multe necesită abilități STEM (dar nu neapărat o diplomă de patru ani).

Indiferent de metodele încercate de a atenua decalajul de competențe de producție, industria de producție trebuie să-și reinventeze imaginea și să se poziționeze ca calificată, inovatoare, bine plătită și foarte apreciată. În cele din urmă, dacă nu există o forță de muncă calificată, producția nu există, mai spune Patrick O’Rahilly.

Sursa: forbes.com

Photo by Helena Lopes from Pexels

 91 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.