Acestea sunt abilitățile de care tinerii au nevoie pentru locurile de muncă verzi ale viitorului

  • Agricultura, arhitectura, știința și predarea sunt câteva dintre sectoarele care vor avea nevoie de noi competențe ecologice, potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.
  • Aproape jumătate dintre tineri consideră că nu au abilitățile potrivite, conform Planului de recuperare a tinerilor din Davos Labs pentru 2021 al Forumului Economic Mondial.
  • În Raportul privind viitorul locurilor de muncă 2020 al Forumului Economic Mondial, angajatorii estimează că patru din 10 lucrători vor trebui recalificați.

Luarea de decizii inteligente astăzi ar putea pregăti tinerii lumii pentru succes în locurile de muncă verzi de mâine.

Dar formarea acestor decizii poate fi dificilă, deoarece multe dintre acele locuri de muncă viitoare nu există încă. Programul Națiunilor Unite pentru Mediu a intervenit cu o mână de ajutor sub forma GEO-6 pentru Tineret – un ghid digital despre alegerile de carieră durabile și abilitățile necesare pentru a prospera în industriile ecologice.

Iată șase categorii cheie de abilități care vă pot ajuta să vă construiți o carieră de succes în viitor.

Abilități științifice: economia verde a viitorului se va baza în mare măsură pe lucrătorii cu o experiență științifică puternică. Rolurile cheie vor include oameni de știință de mediu, biologi, hidrologi și biochimiști. Oamenii din aceste locuri de muncă vor monitoriza, gestiona și proteja resursele naturale, inclusiv terenurile și resursele valoroase de apă.

Abilități de arhitectură și planificare: Clădirile vor deveni mai eficiente din punct de vedere energetic, cu mai puține resurse utilizate pentru a le construi și exploata. Arhitecții și planificatorii vor proiecta aceste clădiri pentru a respecta reglementările de mediu și cerințele clienților pentru spații verzi.

Inginerie ecologică și abilități tehnologice: tinerii de astăzi vor fi inginerii verzi de mâine, ajutând la proiectarea și întreținerea panourilor solare, turbinelor eoliene, vehiculelor cu emisii reduse și a altor tehnologii ecologice.

Abilități în agricultură: pe măsură ce agricultura și aprovizionarea cu alimente devin mai durabile, va exista un număr tot mai mare de locuri de muncă verzi în domenii precum agricultura ecologică, agricultura urbană și agricultura de precizie. Aceasta implică utilizarea datelor pentru a măsura și îmbunătăți eficiența agriculturii.

Abilități de justiție de mediu: Lucrătorii din acest domeniu vor opera la intersecția drepturilor omului și a drepturilor mediului. Ei vor dobândi conștientizare juridică, socială și istorică pentru a se asigura că umanitatea nu repetă greșelile trecutului care au dus la nedreptate rasială și socială și la o sănătate precară a mediului și socială.

Abilități de sisteme: economia verde va avea nevoie de lucrători care pot proiecta, opera și monitoriza o gamă largă de sisteme. Ei vor trebui să evalueze sistemele în raport cu indicatorii de performanță și să găsească modalități de optimizare și îmbunătățire a operațiunilor sistemului. Vor avea nevoie de abilități în macroeconomie pentru a construi sustenabilitatea în proiecte de infrastructură pe termen lung.

Milioane de noi locuri de muncă și cariere vor fi create în economia verde. Dar crearea de noi locuri de muncă este doar o parte a ecuației. Dezvoltarea unei forțe de muncă calificate corespunzător este esențială.

Conform Planului de redresare a tinerilor din Davos Labs 2021 al Forumului Economic Mondial, aproape jumătate dintre tineri consideră că nu au abilitățile potrivite pentru a le garanta un loc de muncă demn în următorii cinci până la 10 ani.

Raportul stabilește 40 de recomandări de politici ale tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani. Acestea includ oferirea de credite fiscale companiilor care investesc în recalificare sau perfecționare – și crearea unui agregator de competențe online care îmbină nevoile viitoare de competențe ale orașelor cu inițiative de perfecţionare sau recalificare.

Sursa: europeansting.com

pexels.com

 108 total views,  1 views today