despre   inregistrare   locatie
Stimati parteneri,

Avem deosebita placere de a va invita sa participati la Cursul de calificare autorizat A.N.C. Compresorist - Cod N.C.: 8163.1.2, care se va desfasura la Ploiesti, Centrul de Conferinte Meda Consulting - str. Gh. Gr. Cantacuzino nr. 193, etaj 2. Cursul va incepe imediat ce grupa va fi definitivata, data estimata de incepere fiind 25 aprilie 2020.

DESCRIERE:
Compresoristul isi desfasoara activitatea intr-o hala de compresie, componenta a unei instalatii mari, de metanol sau de amoniac, unde in timpul procesului tehnologic se ajunge la temperaturi de peste 1000 de grade C, la presiuni de 300-500 atm., la turatii de cateva mii pe minut, la vibratii si la zgomote foarte mari. De aceea meseria de compresorist are la baza cativa ani de scoala pentru calificare, cunostinte despre mecanica, chimie, exploatare si tehnologie.
Compresoristul are ca activitate principala asigurarea functionarii unui compresor sau turbocompresor, in acest sens avand sarcini de serviciu multiple: pregatirea compresorului pentru pornire, efectuarea tuturor operatiilor de pornire, asigurarea functionarii normale si in parametrii, asigurarea unui regim optim de functionare, aplicarea masurilor si normelor specifice de SSM in situatii de urgenta si nu in ultimul rand efectuarea operatiilor de oprire planificata sau in situatii de forta majora a compresorului.
Compresorul este destinat comprimarii si refularii gazului(metan) si este o parte a procesului de fabricatie.
Compresoristul este direct subordonat sefului de formatie sau maistrului termist.

DIPLOMA OBTINUTA: Certificat autorizat A.N.C., recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale.

COMPETENTE DOBANDITE:
Comunicare in limba materna; Competenta de a invata; Respectarea normelor de sanatate si securitate in munca si situatii de urgenta; Respectarea normelor de protectia mediului; Pregatirea instalatiei; Efectuarea operatiilor de pornire/oprire a utilajului; Asigurarea functionarii la parametrii normali; Aplicarea masurilor in conditii de avarii SO CH 6, 4/20 1.

Durata cursului este de 360 ore (120 ore teorie & 240 ore practica), examentul in vederea obtinerii certificatului autorizat ANC fiind sustinut in ultima zi de curs.