despre    agenda   inregistrare   locatie  
Stimati parteneri,

Va invitam sa participati in data de 26 iulie 2019, la Seminarul "Regimul de impozitare si obligatiile declarative aferente tranzactiilor intracomunitare ". Acesta va avea loc la Ploiesti, la Centrul de Conferinte Meda Consulting, Str. Ghe. Gr. Cantacuzino 193, et. 2, iar dezbaterile pot fi accesate si on-line prin intermediul unei platforme dedicate.

TEMATICA SI SCOP:
· Achizitiile intracomunitare de bunuri - Definitie. Locul achizitiei intracomunitare de bunuri. Faptul generator si exigibilitatea. Baza de impozitare si ajustarea acesteia. Persoana obligata la plata TVA.
· Inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile nestabilite in România, care efectueaze achizitii intracomunitare de bunuri si/sau livrari intracomunitare de bunuri, precum si a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri.
· Livrarile intracomunitare de bunuri - Definitie. Locul livrarii intracomunitare de bunuri. Faptul generator si exigibilitate. Baza de impozitare si ajustarea acesteia. Documentele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru aplicarea scutirii de TVA.
· Decontul de TVA (300) si Decontul special de TVA (301)-cadrul legal, termene de depunere, informatiile care fac obiectul raportarii. Sanctiuni.
· Declaratia recapitulativa (390)-cadrul legal, termene de depunere, informatiile care fac obiectul raportarii. Sanctiuni.
· Declaratia Intrastat-cadrul legal, termene de depunere, praguri valorice, informatiile care fac obiectul raportarii. Sanctiuni. Legatura dintre sistemul statistic Intrastat si sistemul fiscal(datele TVA/VIES).
· Aspecte din practica inspectiei fiscale. Jurisprudenta relevanta a CJUE.

In cadrul dezbaterilor, participantii vor gasi o excelenta platforma pentru discutii, vor invata aspecte practice legate de cele de mai sus.
Pentru mai multe detalii privind programul si modalitatile de participare, va rugam sa consultati  Agenda, precum si Formularul de participare  si sa ne confirmati prezenta pana la data de 19 iulie 2019.