Organizator:

Parteneri Oficiali:

           In perioada 8 – 10 iulie 2009, compania Meda Consulting a organizat la Moeciu de Sus, Jud. Brasov, Conferinta “Tehnologii avansate in industria de petrol si gaze naturale. Solutii inteligente pentru protectia mediului”, eveniment ce s-a bucurat de prezenta a numerosi specialisti din domeniu.
Eveniment a continuat sirul conferintelor care au avut loc de-a lungul anului 2008 pe marginea subiectelor referitoare la eco-industrie si protejarea mediului inconjurator si a adus in discutie activitatile desfasurate in industria de petrol precum si in industria gazelor naturale afecteaza mediul inconjurator, atat prin derularea proceselor tehnologice cat si datorita unor accidente nedorite. In cadrul Conferintei au fost prezentate tehnologiile avansate si solutiile inteligente existente, care au ca scop primordial protectia mediului inconjurator.
Astfel, s-au dezbatut subiecte precum: strategia si obiectivele programelor de investigare a siturilor contaminate, identificarea poluantilor si monitorizarea activitatilor generatoare de poluare in santierele de petrol, conditii de baza in aplicarea tehnologiilor avansate de decontaminare, prevenirea si controlul coroziunii in industria extractiva de petrol si gaze prin sisteme de management specific, evaluarea impactylui asupra mediului pentru proiectele din domeniu, platforma software pentru evaluarea riscului de poluare a solului si apei subterane bazata pe utilizarea tehnologiei GIS si a tehnologiilor in situ de bioremediere electrocinetica – BIOREGIS.

Vorbitori:

Teodor Sileam – ANPM
Elena Mehendintu – ANPM
Raluca Puiu – GNM
Camelia Basceanu – IAT Global
Liana Anica – PSV Company
Marius Nistorescu – EPC Consultanta de Mediu
Ovidiu Anicai – Institutul pentru Tehnica si Calcul
Dorin Stanica – Ezeanu - UPG

Parteneri: