In perioada 25 - 27 martie 2011, compania Meda Consulting a organizat Seminarul „Servicii private si voluntare pentru situatii de urgenta” la Moieciu de Sus, judetul Brasov. Evenimentul a fost organizat ca urmare a faptului ca potrivit prevederilor legale consiliile locale, agentii economici si institutiile au obligatia sa constituie servicii voluntare si/sau private pentru situatii de urgenta. Acestea sunt incadrate cu personal civil care au atributii privind apararea vietii, bunurilor si a mediului impotriva incendiilor si dezastrelor, precum si realizarea masurilor de protectie civila in sectoarele de competenta stabilite cu acordul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.

Evenimentul a venit in ajutorul personalului angajat care trebuie sa aiba calificarea necesara conform reglementarilor in vigoare, punand la dispozitia acestora experienta si expertiza lectorilor prezenti.

Subiectele abordate in cadrul lucrarilor au facut referire la servicii voluntare si private pentru situatii de urgenta, criterii de clasificare si dotare a serviciilor private pentru situatii de urgenta, organizarea sistemului de management al situatiilor de urgenta la nivelul operatorilor economici si institutiilor publice, proceduri de interventie pe tipuri de riscuri, documentele de organizare, intocmirea Planului de evacuare pentru operatorii economici si institutii ca o componenta a Planului de analiza si acoperire a riscurilor (PAAR) si a Schemei riscurilor teritoriale, aplicatii practice ce se pot desfasura la nivelul agentilor economici inclusiv in punctele vulnerabile la incendiu.