In perioada 25-27 martie 2009 a avut loc, la Sinaia, Conferinta „Remedierea solurilor contaminate – metode de investigare si gestionare pe baza riscurilor. Strategii si tehnici pentru industria de petrol si gaze naturale”. Conferinta a fost organizata de catre compania Meda Consulting, iar printre partenerii evenimentului s-au numarat companiile Petrom in calitate de Partener Principal, ERM Environmental Resources Management in calitate de Partener Asociat, PSV INDUSTRIES si ECO ENGINEERING GROUP in calitate de Parteneri.
          In contextul in care eforturile pentru a rezolva problemele de mediu cauzate de activitatile desfasurate in procesul de productie a petrolului si gazelor naturale au condus la o imbunatatire semnificativa a situatiei in acest sector de activitate, nu numai prin revizuirea legilor si reglementarilor referitoare la protectia solului si subsolului, dar si prin accelerarea proceselor de management si a politicilor de mediu din industrie - piata furnizorilor de servicii si a consultantei de mediu s-a dezvoltat substantial in Romania, existand inca o cerere crescanda in domeniul investigarii si remedierii solului si apelor subterane.
          Conferinta a reusit sa aduca, prin temele abordate, o contributie majora in domeniul protectiei solului in Romania. Evenimentul a fost structurat pe trei sesiuni, in cadrul carora reprezentanti ai agentiilor pentru protectia mediului, agentilor economici industriali, consultantilor de mediu si furnizorii de tehnologie si servicii au prezentat puncte de vedere, precum si experienta acumulata cu privire la reglementarile legate de protectia mediului, strategiile, tehnologiile si metodele de investigare pentru evaluarea riscului, precum si cele pentru decontaminare/remediere. Tehnologiile prezentate au inclus exemple din activitati de foraj, prelevare de probe, investigatii geofizice, gestionarea si interpretarea datelor, modelare, diverse metode de remediere inclusiv masuri de interventie in cazul scurgerilor, cat si un studiu de caz despre un amplu proiect de remediere desfasurat in Bucuresti.

Vorbitori:

Gerald ANTES – Director, PETROM E&P – Environmental Engineering Department
Teodor SILEAM – Sef Departament Protectie Sol, Subsol, Agentia Nationala pentru Protectia    Mediului
Daniela Ioana FLOREA Authorities Liaison Officer, PETROM E&P
Valentin IORDACHE – Sef Departament Managementul Deseurilor, PETROM E&P
Michael HOLGATE - Synecs Consulting
Walter HEINZ – Partner,  ERM Environmental Resources Management
Romeo FARCASANU F&R
Eugeniu MARTAC – Geophysicist, Manager Romania Operations, geo-log GmbH
Monica PANDELE - Consultant,ERM Environmental Resources Management
Markus HIRSCH - Department Groundwater Remediation, Helmholtz Centre for Environmental Research – UFZ
Martin PERKINS, Halcrow
Ioan BICA – Decan, Facultatea Hidrotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
Markus HutterIMU Laboratories
Alfred FRITSCH - INTERGEO Umwelttechnologie und Abfallwirtschaft GmbH
Janek SIWCZYK – OMV
Ioana GRECU – Branch Manager, Dekonta
Bernhard VOLZ – Project Manager, ZÜBLIN Umwelttechnik GmbH

 

    

 

Partener principal:

Partener asociat:

Organizator:
Parteneri oficiali:
Parteneri:

      

Parteneri media: