In perioada 11 – 12 iunie 2009, la Predeal, s-a desfasurat Seminarului cu tema „Protectia catodica anticoroziva a conductelor metalice si a rezervoarelor”. Evenimentul a fost organizat de catre compania Meda Consulting impreuna cu Societatea Inginerilor din Domeniul Gazelor Naturale Sibiu.
            Scopul Seminarului a fost acela de a aduce in discutie principala problema a conductelor metalice si a rezervoarelor o constituie coroziunea - factor determinant al fiabilitatii si sigurantei in exploatare. Protectia catodica anticoroziva reprezinta o metoda moderna de protectie a structurilor metalice impotriva coroziunii. Eficacitatea folosirii acesteia a fost demonstrata de mai multe ori de-a lungul timpului, iar avantajele oferite de utilizarea acestor sisteme de protectie sunt incontestabile.
Printre temele dezbatute pe parcursul seminarului se numara: desprinderea catodica a izolatiilor de pe conducte, teletransmisia datelor de functionare a statiilor de protectie catodica, consideratii asupra sistemului de protectie catodica aferent sistemului de transport prin conducte, fenomenul de electro osmoza in domeniul protectiei catodice, precum si echipamente moderne pentru protectie catodica.

Vorbitori:

Dumitru CHISALITA – Preşedinte, Societatea Inginerilor din Domeniul Gazelor Naturale
Ioan TUDOR – Conf. dr. Ing. Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, Universitatea              “Petrol – Gaze” din Ploiesti
Petre DICULESCU – Serviciul Diagnosticare conducte, Transgaz
Ion BELDIMAN – Sef Serviciu Energetic, Conpet Ploiesti
Dan NICULAE - Director, Elcas Prodimpex
Vlad MELUDirector General, AMA Control

 

 

Prezentare

Locatie

Prezentari & imagini

 

ORGANIZATORI: