PARTENER PRINCIPAL:

       Prezentare

       Imagini si prezentari

       Locatie

       Contact

       Arhiva - Editia I

                    - Editia a-II-a

 

 

 

 

    In perioada 13 - 14 octombrie 2010 s-a desfasurat la Azuga cea de-a treia editie a Seminarului „Forajul sondelor si extractia zacamintelor de petrol si gaze naturale. Tehnologii de protectie a mediului”, organizat de catre compania Meda Consulting si avand ca Partener Principal compania OMV Petrom.
    Seminarul a continuat dezbaterile ce au avut loc in cadrul primelor doua editii ale evenimentului, scopul editiei 2010 fiind dat de importanta deosebita pe care o are forajul in momentul de fata, datorita noilor provocari precum climatul financiar sau exploatarea unor zone mai adanci cu presiuni si temperaturi crescute folosind noi tehnologii in concordanta cu protectia mediului inconjurator. Astfel, normele si reglementarile devin mai complexe conform noilor abordari.  Este mai important ca oricand ca industria sa se concentreze asupra imbunatatirii cadrului legal si asupra folosirii celor mai bune practici si a noilor tehnologii in vederea protejarii oamenilor si a mediului. 
    Editia 2010 a reunit experti in domeniul forajului si a extractiei zacamintelor de petrol si gaze naturale pentru a discuta despre subiecte precum strategiile de sustinere a initiativelor E&P, implementarea legislatiei specifice, prevenirea, reducerea si controlul poluarii, noile tehnologii si echipamente in vederea eficientizarii activitatii si asigurarii protectiei mediului, respectiv tehnologii avansate de foraj, metode de curatare pentru asigurarea productivitatii sondei, reducerea riscurilor operationale, servicii speciale, sisteme de siguranta si protectie, sisteme de control si inspectie pentru protectia mediului, precum si managementul deseurilor.

    Speakeri:

Mihail Valentin Batistatu - Secretar stiintific, Facultatea Ingineria Petrolului si Gazelor, Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti
Rodica Stefanescu - Comisar, Comisariatul Judetean Prahova, Garda Nationala de Mediu
Gheorghe Fometescu – Consilier Superior, APM Gorj
Adela Opricean - Manager SMM, Dafora Sucursala Foraj
Razvan Paun - Drilling Fluids Specialist, Drilling Department, OMV PETROM
Gheorghe Niculae - General Manager, EURO ENVIROTECH