despre    agenda   inregistrare   locatie
Stimati parteneri,

In data de 19 martie 2019, va invitam sa participati la Cursul “Suport vital de baza cu defibrilare externa automata”, la Ploiesti - Centrul de Conferinte Meda Consulting, Str. Ghe. Gr. Cantacuzino nr. 193, et. 2.

Evenimentul se adreseaza medicilor si asistentilor medicali si este creat conform recomandarilor Consiliului European de Resuscitare privind instruirea personalului desemnat pentru Suport Vital de Baza(SVB) si Defibrilare Externa Automata (DEA) pentru a putea recunoaste si acorda prim ajutor eficient persoanelor aflate in dificultate.

TEMATICA:
- Semnele stopului cardiac
- Lantul supravietuirii
- Protocol SVB-DEA
- Definitii: SVB, DEA
- Etapele evaluarii pacientului A,B,C
- Tehnica resuscitarii cardio-pulmonare
- Metode folosite in ventilarea pacientului aflat in SCR: gura la gura, gura la poket mask, ventilatii folosind balonul si masca
- Defibrilarea externa automata
- Mentiuni speciale
- Pozitia laterala de siguranta (PLS)
- Discutii
- Obstructia de cai aeriene superioare
- Semne
- Manevre de dezobstructie
- Eliberarea cailor aeriene superioare – cu utilizarea aspiratorului de secretii
- Tehnica introducerii pipei oro faringiene
- Concluzii si discutii
* Cursul este practic, pe parcursul lui participantii vor lucra cu balon de ventilatie, poket mask, pipe orofaringiene, sonde Yankauer, mulaj de cai aeriene, defibirilator extern automat, electrozi de defibrilare, manechin

Am invitat in calitate de LECTOR pe Domnul George Razvan DUTA - Instructor calificat ERC - Consiliul European de Resuscitare.

Va asteptam alaturi de noi la dezbateri si va rugam sa confirmati prezenta pana pe data de 15 martie 2019. Pentru mai multe detalii, accesati   Agenda, precum si Formularul de participare.