DESPRE    AGENDA    INREGISTRARE    LOCATIE  

Stimati parteneri,

Meda Consulting are deosebita placere de a va invita sa participati la Seminarul cu tema “Combaterea acumularii lichidelor in sondele de gaze”, care se va desfasura in perioada 5 - 7 noiembrie 2014, la Complex Grand Hotel Perla Ciucasului, Tarlungeni, judetul Brasov.

In prezent, peste 90% din sondele de gaze se afla in stadii avansate de exploatare, debitele atingand valori critice, evacuarea continua a lichidelor nu mai este posibila, iar sondele isi reduc accentuat si continuu productia pana la oprirea prematura complecta cu consecinte negative asupra recuperarii finale a gazelor din zacaminte. Cunoasterea si aplicarea mecanismelor de diagnosticare si a solutiilor de prevenire a acumularii apei pot contribui la contracararea acestor fenomene.

SUBIECTE abordate:
- Introducere
- Impactul asupra mediului
- Elemente de baza ale deplasarii gazelor in zacamant catre o gaura de sonda si ale ascensiunii fluidelor pe tevile de extractie
- Ce reprezinta si care sunt consecintele acumularii lichidelor in sond
- Metode de izolare a surselor de apa
- Metodele de combatere ale acumularilor de lichide in sondele de gaze
- Tehnici utilizate pentru alegerea metodelor de combatere
- Dispozitive de fund si de suprafata la sonde
- Aspectele economice

Participand la acest seminar veti beneficia de experienta si expertiza lectorului prezent, domnul Prof. Dr. Ing. Neculai Pavlovschi, care are o o diversificata pregatire profesionala pentru sectorul petrolier si gazier in profil tehnic , economic si managerial si cumuleaza o indelungata experienta in industria gazelor naturale in domeniul operational, managerial, al cercetarii stiintifice si al ingineriei tehnologice. Totodata, a condus mai multe Comitete internationale din domeniul resurselor naturale si al energiei pentru o dezvoltare durabila in perioada 1995-2000.

In speranta ca aceasta dezbatere prezinta un real interes pentru dumneavoastra, va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii privind modalitatile de inscriere.